Kennel Dolma Mani's

Kennel Close To Perfection

Kennel Mi-Amor

Mijn naam is Monique Carlier en ik ben kleuterleidster van beroep.

Enkele jaren terug zag ik de Lhasa Apso voor het eerst op de Eurodogshow te Kortrijk. Het was liefde op het eerste gezicht!

Vol bewondering keek ik naar dit kleine prachtige ras en het mystieke dat rond hem hangt. Ik wilde er alles over weten en leren.

In mijn zoektocht naar de oorsprong en de puurheid van het ras, zag ik dat het niet zo simpel was om bloedlijnen te vinden van het nog zuivere Lhasa type.

Mijn reu is afkomstig uit de bekende bloedlijnen "De Koempfer" namelijk "U’Tako Of Tsar de Koempfer", roepnaam "Cibo". De reu heeft alle kenmerken van het "Lhasa type" zoals het oosterse trotse maar eigenzinnige karakter, het zwarte masker en zijn zeldzame geitenvacht.

Na succesvolle shows met als cotatie "uitmuntend" en ondertussen Belgisch kampioen besloot ik om er een teefje bij te nemen namelijk "Very Versace’s Ann Taylor", roepnaam "Emie". Dit is onze kleine lieve prinses in huis en die ondertussen ook al Ch J Lux en Frans kampioene 2007 geworden is.

Dit is de start van mijn kleine maar selectieve kennel onder de naam"Dolma-Mani’s".

In de toekomst hoop ik om met zoveel mogelijk Lhasa vrienden te mogen samenwerken en te streven naar het behoud van de echte Lhasa.

 

In 1998 werkte ik in een dierenspeciaalzaak in Weesp, en kreeg daar nieuwe boeken binnen over diverse hondenrassen. Er zat ook een boekje bij over de Lhasa Apso, en net als zoveel mensen, had ik nog nooit van dit ras gehoord. Op de voorpagina stond dus de foto van een Lhasa, en ik dacht: "dit is echt de mooiste hond die ik ooit gezien heb". Ik heb het boek dan ook direkt mee naar huis genomen en uitgelezen. Ik was zo onder de indruk van dat schitterende lange haar, en ben op zoek gegaan naar een fokker.

Ik kwam bij de kennel Kizmet van Mevr van der Wilk terecht. Zij had op dat moment geen pups, maar wel een teefje dat zwanger was. Ik ben op de wachtlijst geplaatst, en toen de pups geboren werden kon ik een keuze maken bij de teefjes. Dat werd dus Gipsy (Kizmet Gipsy Queen). Echter toen ik haar op ging halen, liep haar broertje er ook nog. Die rende constant achter me aan, wilde op schoot zitten en hij was echt heel grappig om te zien. Ja, we waren net verhuisd naar een huis met een grote tuin, dus hup dan allebei maar mee! De reu kreeg de naam Elvis (Kizmet Elvis).

Oal snel de titel Nederlands en Luxemburgs Kampioen. Elvis deed het heel goed in de jeugdklasse, maar groeide een beetje uit de kluiten. Hij weegt nu 'slechts' 13 kilo, maar is voor mij toch de mooiste. Ja, niet met elke hond kun je shows lopen natuurlijk.

Door prive omstandigheden ben ik toen een tijdje gestopt met showen. Maar toen alles weer op de rails was heb ik Ilan (Kiashu Ilan Rolli) aangekocht. Uit de combinatie Gipsy en Ilan fokte ik Nikita, mijn eerste super kwaliteit showhond. Op onze website vind u alle Kampioenen die daarna volgde

Hallo, mijn naam in Martine, en samen met mijn moeder fokken wij Lhasa Apso’s in België.Onze interesse in de Lhasa Apso ontstond in 1991 toen wij voor het eerst een Hondenshow bezochten in Antwerpen. Honden hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in ons leven, en we wilden graag gaan fokken met een wat klein formaat hond.Op de show kwamen wij in contact met een Mevrouw die ons 2 hondjes wilde verkopen, en het was liefde o het eerste gezicht, al waren wij in de veronderstelling dat het Shih Tzu’s waren, en het achteraf Lhasa Apso’s bleken te zijn. Een ras waar we nog nooit van gehoord hadden.Onze eerste reu was twee en een halfjaar oud en had de befaamde reu Linstoc Midas in zijn stamboom. Na het verzamelen van veel informatie over dit geweldige ras, volgde al snel onze Chakpori Exquisite Dream. Uit haar fokte we onze eerste eigen gefokte Kampioen, Mi Amor Secret.En zo begonnen wij onze kennel ruim 20 jaar geleden.

Kennel Drepung Eternity

Mijn naam is Laurence Didier ik ontdekte de Lhasa Apso bij mijn eerste werkgever.Mijn baas redde een oude lhasa en kwam met haar op het kantoor.Onmiddelijk was ik verliefd op dit specifieke ras. Maar op dat moment, woonde ik nog thuis bij mijn ouders. Twee jaar later, toen ik en mijn man een nieuw huis betrokken, besloten we spontaan dat er een hond moest komen, ik dacht meteen weer aan de Lhasa Apso van mijn baas. Ik heb toen meer onderzoek gedaan op het Internet en waren allebei totaal verliefd op dit ras speciaal de mooie lange vacht.We kochten onze eerste lhasa “Umaï” in 2004 en dit was het begin van mijn liefdes verhaal over dit mooie ras. 6 maanden later, ben ik begonnen met het showen op hondenshows met Umaï en ik vond het geweldig en kreeg veel plezier in het showen.Ik wist het toen zeker en vond het geweldig showen en het onderhouden van de vacht.Twee jaar later, kocht ik mijn tweede lhasa “Ayu”.In 2007, besloot ik een derde lhasa te kopen “Chhaby”.Ik ben bijzonder trots op het feit dat ik met haar Multi Kampioen ben geworden.Tijdens deze jaren, is mijn passie voor shows groter geworden. Het heeft mij de mogenlijkheid gegeven om meer geweldige mensen te ontmoeten die echte vrienden zijn geworden en mij ook zeer zeker hebben geholpen om me van alles te vertellen en te leren over de Lhasa- Apso. Ik ga zo vaak als ik kan naar shows. Ik heb geshowd in Frankrijk, België, Duitsland, Montenegro, Luxemburg, Croatië, Zwitzerland…Ik hoop in de toekomst nog meer landen te bezoeken en mijn stille wens is te reizen over de gehele wereld !!!Ik dank dan ook mijn man voor het delen van mijn passie voor de Lhasa Apso dat ik mag en kan showen en vooral dat hij accepteerd dat ik dit knotsgekke leven wil en mag leven !

Ik ben Els en samen met mijn man Winfried zijn we een kennel begonnen. Wij bezitten op het ogenblik een tweetal Lhasa Apso’s , beiden teefjes. De oudste is Lady, nu 2 jaar en de jongste, Sweety, is nu bijna een half jaar.

Lady is geboren op 2 maart 2012 en Sweety op 2 december 2013. Lady is afkomstig van The Real World en Sweety komt van Videmiro te Polen. Onze Lady is blond van kleurstelling terwijl Sweety een wit-bruine partycolor is.

Wij zijn aangesloten bij de Raad van Beheer en de Kynologenclub alsook bij de rasvereniging van de Lhasa Apso’s de Pekingees en Dwergspanielclub.

Wij beleven veel plezier met onze honden. Wel wil ik u nog vertellen dat de naam van onze kennel een betekenis heeft. “Surya” is vanuit het tibetaans vertaald “Zonnetje” en Smaragd is geleend van onze bijna 22 jaar oud geworden perzische kater, welke Troubadour van de Smaragd heette.

More info about this kennel soon

Ik ben Cara Vrijmoed,

 

Samen met mijn man Ben en onze drie kinderen woon ik in Delfgauw, een dorp in de gemeente Pijnacker-Nootdorp in Zuid-Holland.

Onze liefde voor honden is pas later ontstaan. Beide zijn wij opgegroeid in een gezin zonder huisdieren, op de hamster die ik als kind had na.

Wel kenden wij mensen met honden en dus wisten we ook welke verantwoordelijkheid dat met zich meebrengt.

De kinderen zijn inmiddels wat ouder en een aantal jaar geleden hebben wij de stap gezet om een hond aan te schaffen. Dit werd een lief boomertje.

Tja...en toen waren we verkocht.

Onze boomer Boots zou een kruising zijn tussen een Shih Tzu en een Lhasa Apso. Ik ging me wat meer verdiepen in beide rassen maar de Lhasa Apso had al snel mijn hart gestolen. Ik ging op zoek naar een fokker en kreeg mijn eerste prachtige Lhasa Pam (Ceréh off Jodey's Home).

De manier waarop de fokker omging met haar honden (deze leefden echt als huishonden en zaten niet in kennels) en de huiselijke sfeer waarin de pups opgroeiden maakten mij enthousiast, dat wilde ik ook!

En dus vroeg ik een kennelnaam aan.

In het voorjaar van 2013 was mijn kennel een feit: Off Ceréh's Pride. Iets om trots op te zijn.

Begonnen met showen, want dat hoorde erbij......daar kwam ik weer in een hele andere wereld. Maar wel heel leuk, na iedere show kijk ik toch weer uit naar de volgende.

Inmiddels was het virus toegeslagen en begin juni 2013 hebben we Bo opgehaald. En in september 2014 onze Tsjechische  reu Sjef.

Mijn kennel kenmerkt zich door de kleinschaligheid en de huiselijkheid waarin de honden leven in ons gezin. We hopen af en toe een nestje te fokken en zo onze kennel nog iets uit te breiden.

En wat ze zeggen is waar: “Eens een Lhasa ….. altijd een Lhasa!!”.

 

Cara

 

 

Off Ceréh's Pride 

Lhasa Apso newssite

Alle teksten en foto’s zijn copyright © 2009 - 2014 bij de Deelnemers van de Lhasa Apso News site ™
en  zijn auteurs rechtelijk beschermd. Voor gebruik van artikelen dient ten aller tijde
contact worden opgenomen met de contactpersoon